Μητσοτάκης: Είμαστε σε φθίνουσα πορεία από το 2009

Μητσοτάκης: Είμαστε σε φθίνουσα πορεία από το 2009

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψάχνει τον αντι-Τσίπρα συμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος. 

«Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα (...) Από το 2009 η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία φθίνουσα» τόνισε.

«Έχω θέμα με ένα κόμμα που κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί» δήλωσε στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ. «Η ΝΔ δεν θα ανανεωθεί πραγματικά αν δεν φέρουμε πολλούς νεοδημοκράτες να πουν την άποψή τους. Αν αυτή η εκλογή είναι εκλογή παραδοσιακών μηχανισμών τότε δεν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος, αλλιώς πιστεύω ότι έχω όλα τα εχέγγυα» πρόσθεσε για τις ενστάσεις που υπάρχουν για την εκλογή προέδρου τη βάση

«Πιστεύω ότι ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων... Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής» τόνισε .

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, δήλωσε ότι «χαιρετίζω την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, έχει έργο, αλλά το συνταγματικό ασυμβίβαστο (σ.σ επειδή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μέχρι το Μάιο του 2019 ) θα οδηγήσει σε καθεστώς δυαρχίας με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο.» 

«Θα προτείνω ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει θητεία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.  «Θα βρεθώ απέναντι σε όσους θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο, θα βρεθώ σκληρά» επισήμανε ακόμη Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο