ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι το 2030 εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της:

Είναι πασιφανές ότι οι αναφορές στο ζήτημα αυτό δεν είναι παρά ένα φθηνό, επικοινωνιακό, για εσωτερική κατανάλωση, «τρικ». Πέρα όμως από τις «επικοινωνιακές πιρουέτες» του κ. Τσίπρα, υπάρχει και η ουσία. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι όλα τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Δεν γνωρίζει ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε παγκόσμιο, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας European Stability Mechanism-ESM) σε επίπεδο ΕΕ/ευρωζώνης, παίζουν αυτό το ρόλο; Δεν γνωρίζει τη θεσμική ιδιαιτερότητα της ευρωζώνης, ως μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ); Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια «επίσημων πιστωτών», δηλαδή των εταίρων μας σε ΕΕ (κράτη-μέλη, ΕΚΤ, ESM) και ΔΝΤ; Επιτέλους, αγνοεί ακόμη και αυτά που υπέγραψε; Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας, στις 12 Ιουλίου 2015, υπέγραψε τη Δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κούρεμα του χρέους.

«Τελικά ο κ. Τσίπρας, άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα», καταλήγει η ΝΔ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο