Απάντηση στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό και τις επενδύσεις έδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Τις ευθύνες για την διαφθορά στην Ελλάδα, τις στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος και την ανυπαρξία επωφελών για τη χώρα επενδύσεων, τις χρεώνονται αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο επί δεκαετίες. Και ο ελληνικός λαός τους το καταλόγισε με μια βαριά πολιτική ήττα μόλις πριν μερικές ημέρες», σημειώνει το πρωθυπουργικό γραφείο και σημειώνει:

Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να εστιάσει στους εσωτερικούς της κλυδωνισμούς και το αλληλοφάγωμα των υποψηφίων αρχηγών της και να περιορίσει τις επικοινωνιακά αξιοθρήνητες επιθέσεις της στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο διάλογό του με τον Μπιλ Κλίντον,  υπογράμμισε ότι «παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον ένα μόνιμο σύστημα φορολόγησης και ότι κατήγγειλε πως υπάρχουν “διεφθαρμένες σχέσεις” στην προσέλκυση επενδύσεων».

«Επιπόλαια, ανεύθυνα και αδίστακτα, σε μια προσπάθεια να υπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες, συκοφαντεί την Ελλάδα, φράζει το δρόμο νέων επενδύσεων και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια», τόνισε η Συγγρού στην ανακοίνωσή της.