Το γεγονός ότι συνάντησε στελέχη των δανειστών παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας ότι δεν θα ψήφιζε το Μνημόνιο.

Μιλώντας «Στον Ενικό» ανέφερε ότι «τους έχω πει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασωτία, πολύ λίπος και στοχεύουν λάθος, αλλού είναι το χρήμα και μου είπαν ότι το πολιτικό σύστημα εδώ, μέχρι τώρα βάζει κάτω από το χαλί τις παθογένειες για να καλύψει τα δικά του παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Και πρόσθεσε:

Νομίζετε η τρόικα με αγαπά; Εγώ προτείνω άλλους τρόπους που θα αποδώσουν και στην τρόικα ευθύνες για τα λάθη της.

Πρόσυεσε ακόμη ότι «εμείς υπό τους εννέα όρους που θέσαμε θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ήρθαμε ως κόμμα για τυφλά όχι. Είναι κόμμα συναίνεσης η Ένωση Κεντρώων».

Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψήφιζε το μνημόνιο, σημειώνοντας ότι χρειάζεται νέα διαπραγμάτευσή του και ότι ότι οι δανειστές είναι εδώ γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα. «Δεν είμαι μνημονιακός» σημείωσε.

«Ένα σύστημα αμαρτωλό με ρωτά γιατί έκανα τον γιο μου βουλευτή. Θα δουν ποιος είναι ο γιος μου και θα καταλάβουν γιατί τον έβαλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχετικά με τις επικρίσεις περί οικογενειοκρατίας.

Επίσης, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως «ο μόνος συγγενής μου που ήταν σε εκλόγιμη θέση ήταν ο γιος μου επειδή είναι πολλά χρόνια δίπλα μου και ήθελα να ζήσει την πρώτη φορά που ένα μικρό κόμμα που μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή, θα ρυμουλκήσει στις θέσεις του όλα τα υπόλοιπα θέματα. Ο γιος μου δεν ήθελε να μπει στη πολιτική. Εγώ τον πίεζα. Είχε την δουλειά του και είναι επιτυχημένος. Οι άλλοι που βάζουν τους συγγενείς τους είναι επαγγελματίες».

Παράλληλα,ερωτηθείς για το αν σε έξι μήνες θα αλλάξει τους βουλευτές του κόμματός του, απάντησε πως «ότι έχω πει, ισχύει».

Τέλος, ανέφερε ότι «από όλους τους πολιτικούς, ο μόνος που με πήρε για να με συγχαρεί είναι ο κ. Τζιτζικώστας. Δείχνουν την κακία τους».