current views are: 2

29 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση03:55

Για τον Τσίπρα, από τη Νέα Υόρκη ως τη Μύκονο, ένα… τσιγάρο δρόμος

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αμερική, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Δημοσίευση 03:55’
αρθρο-newpost

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αμερική, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αμερική, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Ομπάμα, Κλίντον, μεγαλοεπενδυτές, πολιτικοί και παγκόσμιες προσωπικότητες, τον άκουσαν, άλλος πολύ και άλλος λίγο, να μιλάει για την ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους και την υποχρέωση των εταίρων να υλοποιήσουν τη σχετική δέσμευσή τους ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών και να γίνουν επενδύσεις προκειμένου να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης.  

Ο Πρωθυπουργός δέχεται ήδη κριτική για την στάση που τήρησε. Του καταλογίζουν ότι έπρεπε να καταστήσει περισσότερο σαφές ότι οι ξένοι επενδυτές μπορούν πλέον να εμπιστεύονται την Ελλάδα και να πείσει ότι τα χρήματά τους είναι διασφαλισμένα. Να μιλήσει για επενδυτικές ευκαιρίες που θα αποφέρουν κέρδος.  

Ακόμα και έτσι, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι η επιχειρηματολογία της Ελλάδας ακούστηκε στη μητρόπολη του καπιταλισμού και του κεφαλαίου. Και όπως λέγεται, η χώρα μας αντιμετωπίζεται με συμπάθεια.  

Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος είναι τα πρώτα νησιά τα οποία χάνουν το προνόμιο του μειωμένου ΦΠΑ. Από την 1η Οκτωβρίου, θα αρχίσουν να ισχύουν οι συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα. Και δεν είναι μόνον αυτό.

Τον Οκτώβριο θα αρχίσουν να έρχονται, η μία μετά την άλλη, οι λυπητερές της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ, των τελών κυκλοφορίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν υπό πίεση- αρκετοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι σχέσεις της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα (προσωπικά) με τους ψηφοφόρους θα αρχίσουν να δοκιμάζονται.  

Οι πολίτες, σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις, έδειξαν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Τσίπρα από τους «άλλους» και τον ακολουθούν πιστεύοντας το αφήγημά του. Η ΝΔ ηττήθηκε δύο φορές, το ΠΑΣΟΚ παραπαίει, το Ποτάμι ξεφούσκωσε. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα.

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού (δηλώνουν ότι) γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια. Ότι η πολιτική που θα ασκηθεί πρέπει να έχει αποτελέσματα. Να δώσει ελπίδα, να αλλάξει το κλίμα, να εδραιώσει αίσθημα σιγουριάς, να φέρει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. 
Σε διαφορετική περίπτωση ότι και αν επιχειρηθεί στα διεθνή φόρα θα είναι χαμένη υπόθεση… 

 


σχετικα αρθρα