Κλειστά εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε:

Θέλει περίσκεψη και υπογραφές. Θα ήταν εύκολο να πω ναι ή όχι, όμως το σκέφτομαι σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που θα κρίνω εγώ.

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, είπε:

Όλοι όσοι έχουν κάνει δήλωση υποψηφιότητας είναι φίλοι μου. Έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μαζί, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση. Δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων, οι υποψήφιοι θα υπάρχουν όταν κατατεθούν οι υπογραφές. Υπάρχει προθυμία και είναι θετικό. 

Όσον αφορά στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «Δεν διασφαλίζει ο Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί με τον τρόπο που θα γίνουν. Ο Παπαμιμίκος είναι απλά μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει» και πρόσθεσε:

Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί. Είναι όλοι συνεργάτες μου, αλλά έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθένα. 

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Αλαζονεια η σιγουριά του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ, κατηγορώντάς τον για αλαζονεία. 

«Σε τόσο μεγάλο ακροατήριο και όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και έναν μεταφραστή, για να κερδίζεις χρόνο. Πολλοί ξένοι ηγέτες το κάνουν. Πολλές φορές η σιγουριά που αισθάνεται κανείς, σε σημείο αλαζονείας, δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες σου», δήλωσε και τόνισε:

Αντί να εκπέμψει σιγουριά, εξέπεμψε αμηχανία και ένα ύφος που δείχνει ότι δεν πιστεύει αυτά που λέει και δεν τιμά τη χώρα που εκπροσωπεί. Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις που κρατούσαν πολλές ώρες, απροετοίμαστος. Έχει περιθώριο βελτίωσης, μπορεί να φύγει από την αλαζονική στάση και να τα καταφέρει.