Ούτε η «διάσωση» των τραπεζών ούτε το πρόγραμμα «βοήθειας» στην Ελλάδα έχουν περιθώρια καθυστερήσεων, δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς θα προσδώσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχει «διαχωρισμός της ανακεφαλαιοποίησης από τους στόχους διάσωσης», υπογράμμισε.

«Μπορούμε πάντα να αναζητήσουμε τεχνικές λύσεις αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πρόοδο όσον αφορά το συνολικό πρόγραμμα» επεσήμανε ο κ. Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση αποτελεί ένα τέτοιο βήμα για να επανακτήσει η Αθήνα την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

«Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, άρα είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές Αρχές να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Ντομπρόβσκις. «Γίνεται εντατική δουλειά από την πλευρά μας, ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της».

Η εκταμίευση των κεφαλαίων για τις τράπεζες εξαρτάται από τη συνολική αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.