Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Κασουλίδης

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κεντρική σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας Ελλάδας και της Κύπρου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δεδομένης της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εντατικοποίησης των δικοινοτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις συνομιλίες, καθώς και οι προοπτικές πραγματοποίησης τριμερών επαφών με το Ισραήλ, καθώς και την Αίγυπτο. 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουγός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Επί τάπητος τέθηκε η στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου. Στην κατεύθυνση αυτή, επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των μεταφορών, κυρίως δε σε σχέση με την ανάπτυξη της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική πραγματοποίησης συνόδου τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.