Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θέτοντας ως στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος» ανέφερε, μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας ότι εάν έμπαινε στην κούρσα διαδοχής, θα περίμενε «πολλά χτυπήματα κάω από τη μέση» και ότι η υποψηφιότητά του «θα προξενούσε μία συζήτηση για την πολιτική του διαδρομή».

Ο κ. Βορίδης τόνισε «εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό» αλλά «θα ήταν μία διαίρεση που θα κατέβαινε στον κόσμο, στην βάση της ΝΔ, μία διαίρεση μέσα στη ΝΔ».

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι η απόλυτη διαφύλαξη της ενότητας της ΝΔ».

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι η κεντροδεξιά παράταξη και πρέπει να παραμείνει. Ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να γίνει δεξιά» σημειώνοντας ότι αποτελείται από κεντρώους και δεξιούς.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα δούμε τις υποψηφιότητες» απάντησε σχετικά με το ποιον θα στηρίξει, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με τις υπογραφές βουλευτών στις υποψηφιότητες. «Δεν είναι σωστό ο ένας βουλευτής να είναι απέναντι στον άλλον» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε ότι «είναι δική του απόφαση, προσωπκή του απόφαση, δεν έχω καμία σχέση».