Έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται το ΔΝΤ

Όμως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Νέα Υόρκη, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη επεσήμανε πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του ελληνικού χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας. Από ελληνικής πλευράς επισημάνθηκε εξάλλου η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πιέζει την Ευρώπη να προχωρήσει σε «σημαντική» ανακούφιση χρέους πριν αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.