current views are: 3

29 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση22:11

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Λύση για το Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δημοσίευση 22:11’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε στον Αχμέτ Νταβούτογλου την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στην μεταξύ τους συνομιλία συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών / μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες -μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης– υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

 


σχετικα αρθρα