Σχεδόν με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, το έκανε το… θαύμα της. 

Προανήγγειλε απαλλαγή εξπρές από το μάθημα των Θρησκευτικών, προκαλώντας την αντίδραση της εκκλησίας. Ο υπουργός Νίκος Φίλης έσπευσε, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και έκλεισε το θέμα. Στην κυβέρνηση ωστόσο, υπάρχουν υπουργοί που σχολίασαν ότι αν έχεις σχολεία να υπολειτουργούν, διορίζεις πρώτα όλους τους αναπληρωτές και όταν όλα λειτουργήσουν ρολόι, τότε αρχίζεις ένα διάλογο για το περιεχόμενο.  

Σχεδόν με το «καλημέρα» της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ, άρχισαν και τα προβλήματα. Θεσμικοί παράγοντες καταγγέλλονται ότι εμπλέκονται στις διαδικασίες υποστηρίζοντας υποψηφίους. Ορισμένοι θεωρούν καλό να κάνουν διαρροές ότι στηρίζονται από ηγετικά στελέχη της παράταξης- κυρίως από τον Κώστα Καραμανλή και τον νεώτερο εξάδελφό του. Η διαδικασία εκλογής κινδυνεύει να μετατραπεί σε πασαρέλα και η Συγγρού σε… άγρια Δύση.  

Η κυβέρνηση- τονίζουν κορυφαίοι υπουργοί, έχει βαρύ φορτίο να κουβαλήσει και σημαντικότατα θέματα να διεκπεραιώσει τους προσεχείς μήνες. Ενδεικτικά αναφέρουν την υστέρηση των εσόδων, το πρόβλημα των ταμείων και του ασφαλιστικού, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όσα προκύπτουν και άλλα τόσα που δεν προκύπτουν από το Μνημόνιο. Οι υπουργοί καλούνται να κυβερνήσουν για να επιλύσουν τα προβλήματα προς όφελος του λαού- το είπε και ο Πρωθυπουργός αυτό- και όχι να αναλώνονται σε σκιαμαχίες και άγονες αντιπαραθέσεις. Από το έργο τους θα κριθούν και όχι από τις παρόλες. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει και αυτή, στην πλάτη της, το δικό της φορτίο. Να εκλέξει νέο Πρόεδρο και στη συνέχεια, να διαδραματίσει τον ρόλο της. Που να μην γελιόμαστε, είναι σημαντικός και όχι μόνο γιατί προβλέπεται από το Σύνταγμα. Οφείλει να στηρίξει όσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κρίνει ότι βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση και να ασκήσει κριτική για εκείνες που διαφωνεί. Την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές, την υπερψήφισε και αυτή στη Βουλή- ας μην το ξεχνάμε. Τα… μαλλιοτραβήγματα και τα μαχαιρώματα, δεν της αρμόζουν. Ούτε της περιποιούν τιμή. 

Με δυο λόγια, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλούνται να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Καθείς εφ ώ ετάχθη, στη συγκεκριμένη, κρίσιμη περίοδο.