Τη μάχη για την αρχηγία της ΝΔ σχολίασε η πρωην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου

Μιλώντας στα Παραπολιτικάfm, η κ. Γιαννάκου είπε πως «δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε στελέχους της ΝΔ να φιλοδοξεί να ηγηθεί της παράταξης». 

«Δηλαδή δεν μπορεί η ανάδειξη προέδρου της ΝΔ να είναι υπόθεση κλειστών καμαρών, αυτά δεν γίνονται ή έχουν ξεπεραστεί. Η ΝΔ πρέπει να επανέλθει στην πολιτική, φοβούμαι ότι τα τελευταία χρόνια με την κρίση όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί επηρεάστηκαν αλλά και η ΝΔ δεν μπόρεσε όχι να ανανεωθεί, να τοποθετηθεί με σωστότερο τρόπο στις διεθνείς εξελίξεις, στα καινούργια προβλήματα χωρίς φυσικά να αλλάζει τίποτα από τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν πάντοτε εν ισχύ. Επίσης υπάρχει ένα άλλο ζήτημα γιατί ακούω διαφόρους οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σύστημα εκλογής του προέδρου. Όταν το σύστημα εκλογής του προέδρου άλλαξ, αιφνιδίως το ’09 εγώ ήμουν μέλος της οργανωτικής επιτροπής και είχα διαμαρτυρηθεί, είχα πει ότι δεν είναι σωστό να εγγράφεται κάποιος τώρα και αμέσως να ασκεί δικαίωμα επιλογής του προέδρου, είχαν όμως διαλέξει αυτό  γιατί δυστυχώς στη χώρα μας αντί να προσαρμόζονται τα πρόσωπα στους θεσμούς πολλές φορές προσαρμόζουμε τους θεσμούς για να ρυθμίσουμε τα θέματα των προσώπων. Τώρα ακούω πάλι διαμαρτυρίες για αυτό, θα προτιμούσα να μην είναι βιαστική η εκλογή και να είχε γίνει συζήτηση επί της ουσίας», είπε.

Η κ. Γιαννάκου κατέληξε πως «καταρχήν το ποιος θα γίνει πρόεδρος ενός κόμματος είναι στην ουσία ένας πρώτος μεταξύ ίσων, χρειάζεται σοβαρή ομάδα γύρω-γύρω. Δεν σημαίνει ότι πρόεδρος ενός κόμματος είναι αυτός που είναι σώνει και καλά ο πιο έξυπνος, ο πιο μορφωμένος, ο πιο σπουδαίος, ο πιο σημαντικός. 
Είναι αυτός ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στην δεδομένη στιγμή και να οδηγήσει την παράταξη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες δυστυχώς, υπέφεραν κατά το προηγούμενο διάστημα, για να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Εγώ δεν θα δεχτώ ότι θα κάνουμε πρόεδρο ΝΔ κάποιον ο οποίος θα αυθαιρετεί και θα έχει δύο- τρεις συμβούλους με τους οποίους θα κάνουν ότι θέλουν».