Όλα είναι ανοικτά ακόμα και το θέμα της ηγεσίας στο Ποτάμι ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη.

Στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε:

Είναι η πρώτη μου εμφάνιση με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης και είναι ωραίο που θα συζητήσουμε με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα ανάπτυξης. Το Ποτάμι έχει καθαρές γραμμές για όλα αυτά. Δεν θα μπορέσει αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει να προσφέρει στους πολίτες, αν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

Όσον αφορά στον 1ο προσυνεδριακό διάλογο μεταξύ στελεχών και εθελοντών του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε:

Κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν. Πρέπει να εκλέξει καινούργιο αρχηγό, καινούργια όργανα. Η θέση του Ποταμιού είναι να τα αλλάξει όλα όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και μέσα στο Ποτάμι. Όλοι είμαστε προσωρινοί σε μια μεγάλη ιδέα που είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των πολιτών.

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:

Ωραία τα ταξίδια, αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση, χαμένη στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να μην ήταν η τελευταία.