current views are: 5

30 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να αφήσει τις θεωρίες και να απομακρύνει τους επίορκους

Σοβαρή αρνητική εξέλιξη αποτελεί η «επιστροφή» στις θέσεις τους εκατοντάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Σοβαρή αρνητική εξέλιξη αποτελεί η «επιστροφή» στις θέσεις τους εκατοντάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. 

Σοβαρή αρνητική εξέλιξη αποτελεί η «επιστροφή» στις θέσεις τους εκατοντάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, καλεί τους κ.κ. Κατρούγκαλο και Βερναρδάκη «να αφήσουν τις θεωρίες και τις σκοπιμότητες και να τους απομακρύνουν από το δημόσιο».

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι «μεταξύ αυτών άνθρωποι που έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν, γιατροί που έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι, καταχραστές δημοσίου χρήματος κ.α», επισημαίνοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί το ταχύτερο.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στους συναρμόδιους υπουργούς λέγοντας ότι «η αγωνιώδης προσπάθεια των υπουργών κ.κ. Κατρούγκαλου και Βερναδάκη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με την επαναφορά στο δημόσιο επίορκων υπαλλήλων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εφαρμόσει την αξιοκρατία και την διαφάνεια στο Δημόσιο».

Και συνεχίζει:

Ότι ενδιαφέρεται μόνο να δημιουργήσει πρόθυμους «πελάτες», για τα κομματικά της συμφέροντα, ανεξάρτητα αν αυτό στρέφεται κατά της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και δυσφημεί το σύνολο των ΔΥ.

Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργούν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια και οι «επίορκοι» να εκμεταλλεύονται την κατάργηση της «αυτοδίκαιης αργίας» που επέφερε ο Νόμος 4325/2015.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν στο Δημόσιο ως να μη συμβαίνει τίποτε, άνθρωποι που έμπρακτα έχουν προσβάλλει το λειτούργημα του Δημόσιου Υπαλλήλου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επιστρέψουν οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι στις θέσεις τους και γενικότερα στο Δημόσιο.

Καμία καθυστέρηση στην λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή!

Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και σε αναγκαίες νομοθετικές διοικητικές ρυθμίσεις, που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, να αφήσουν τις θεωρίες και τις σκοπιμότητες. Με τη σύμφωνη γνώμη των πειθαρχικών συμβουλίων να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και όσοι βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα να απομακρυνθούν οριστικά από το δημόσιο.

 


σχετικα αρθρα