current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση01:08

Δένδιας: Η συνεννόηση δεν μπορεί να βασιστεί στο ψέμα και στη συκοφαντία

Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για έσχατη κατάντια» και «πολιτική απελπισία».

Δημοσίευση 01:08’
αρθρο-newpost

Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για έσχατη κατάντια» και «πολιτική απελπισία».

Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για έσχατη κατάντια» και «πολιτική απελπισία».

Με αιχμή τις αναφορές του κ. Τσίπρα στη λίστα Μπόργιανς και τις επικρίσεις του προς τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε πως ο κ. Τσίπρας «λειτουργεί συκοφαντικά για την Αντιπολίτευση για να κερδίσει δέκα λεπτά δημοσιότητας».

«Όταν μια κυβέρνηση φτάσει σε τέτοιο σημείο, το μόνο που της μένει είναι να φύγει. Σας το συμβουλεύω: Σηκωθείτε να φύγετε γιατί ούτε εσείς πάτε πουθενά και την πατρίδα βλάπτετε είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος διαδεχόμενος στο βήμα, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον πρωθυπουργό, άσκησε σφοδρή κριτική ιδίως στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και απάντησε στις αναφορές του περί της απουσίας του από την Βουλή και στα πεπραγμένα του ως υπουργού.

Ο κ. Δένδιας, κάλεσε τον κ. Τσίπρα αν θέλει να είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Κοινοβούλιο να συγκαλεί προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση αλλιώς αν επιθυμεί να εμφανίζεται στο Κοινοβούλιο και να το χρησιμοποιεί ως ακροατήριο απλώς και μόνο και να ομιλεί και να αποχωρεί, το ελάχιστο που δικαιούται είναι να εγκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αίθουσα. «Ξεκαθαρίζουμε στον πρωθυπουργό, ότι εμείς ακροατήριό του δεν πρόκειται να γίνουμε. Συνομιλητές του στον κοινοβουλευτικό διάλογο βεβαίως, ακροατήριο όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ουσία της ομιλίας του πρωθυπουργού ο κ. Δένδιας ιδίως ως προς το Μεταναστευτικό, ανέφερε ότι είχε πολλά να πει για να κατηγορήσει τους ευρωπαίους εταίρους, αρκετά από αυτά προσυπογράφει η ΝΔ «διότι δεν τιμά την Ευρώπη η στάση της όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης». Ξεκαθάρισε όμως ότι ανέμενε από τον πρωθυπουργό να κατηγορήσει την Τουρκία «διότι οι ευθύνες της είναι τεράστιες». «Και η ανάμειξη του ΝΑΤΟ, ενώ έχουμε λάβει τέσσερις διαβεβαιώσεις ότι αυτό συνιστά τρόπον επίλυσης του προβλήματος, όχι απλώς δεν έχει απολήξει σε βελτίωση της κατάστασης, αλλά έχει υπογραμμίσει εθνικά θέματα και έχει δημιουργήσει όπλα υπέρ της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Δένδιας, ο οποίος ρώτησε προς τα κυβερνητικά έδρανα: «όταν συζητούσαμε σε αυτή την αίθουσα για το ΝΑΤΟ γνωρίζατε ότι τα Δωδεκάνησα δεν θα ήταν μέσα στον επιχειρησιακό έλεγχο, που θα τοποθετηθούν οι φρεγάτες και ότι θα αποτελούσαν απλώς και μόνον βάσεις καμερών;»

«Κάνατε 180 μοίρες στροφή, και άτεχνα, και θέσατε σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα πάλι, δεν διασφαλίσατε πριν φέρετε το ΝΑΤΟ, τους όρους με τους οποίους θα επιχειρούσε το ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε Δεξιοί, Κεντροδεξιοί για την ακρίβεια, αλλά εσείς είστε διαχρονικά αδέξιοι. Αλλά γίνεται αυτό εις βάρος των εθνικών συμφερόντων» προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ακόμη είπε πως περίμενε από τον πρωθυπουργό ότι δεν θα ομολογήσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής, όταν – όπως είπε – «σας προειδοποιούμε εδώ και ενάμισυ χρόνο με ακρίβεια, σας λέμε θα μας μετατρέψουν σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, σας λέμε ότι θα κλείσουν τη χώρα έξω από την Ζώνη Σένγκεν κι εσείς μας κάνατε ηθικοπλαστικά κηρύγματα σαν να έχετε το μονοπώλιο της καρδιάς».

Ο κ. Δένδιας αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, προσέθεσε ότι όταν η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της, αυτός ο οποίος ενεκάλεσε την Αυστρία και κάλεσε την πρέσβυ της δεν ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, ήταν ο κ. Μητσοτάκης, «ο υπουργός Εξωτερικών, έκανε διάβημα 24 ώρες μετά, τότε ξύπνησε το υπουργείο Εξωτερικών για να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

«Λυπάμαι που δεν παραδέχεστε τις ευθύνες σας για να προσέλθετε πραγματικά σε μια εθνική συνεννόηση» είπε προς τα έδρανα της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, είπε πως «μόνο τομή δεν είναι» όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης στην δημόσια διοίκηση έκανε μία τεράστια προσπάθεια και συμπλήρωσε πως προφανώς «υπάρχει περιθώριο βελτίωσης», όμως – παρατήρησε – πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ένα νομοσχέδιο που θα ισχύσει από το 2016 με 18 τροπολογίες από τις οποίες οι περισσότερες είναι «χάρες» που κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, καταλόγισε στον πρωθυπουργό «ότι δεν συνηθίζει να λέει την αλήθεια στο Κοινοβούλιο» με αιχμή το έγγραφο που κατέθεσε απόψε σχετικώς με την λίστα Μπόργιανς, «χωρίς υπογραφή και χωρίς σφραγίδα» και επανακατέθεσε το έγγραφο για να επισυναφτεί στη διαμαρτυρία του, όπως είπε.


σχετικα αρθρα