ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εργασίας για συντάξεις: Εφαρμόζεται νόμος του 2010

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2015, 20:04 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2015, 20:13
Υπουργείο Εργασίας για συντάξεις: Εφαρμόζεται νόμος του 2010
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή εγκύκλιο για την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «δήθεν αύξηση». 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή εγκύκλιο για την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «δήθεν αύξηση». 

Τονίζει, μάλιστα, ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή νόμου του Ανδρέα Λοβέρδου από το 2010. 

 «Οι ισχυρισμοί του κόμματος της ΝΔ περί δήθεν νέων αυξήσεων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των αυξήσεων στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι απολύτως ψευδή, πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο!» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως τονίζουν:

Η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 («νόμος Λοβέρδου») για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 («Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά) που αύξησε τα όρια από το 60Ο στο 62Ο και από το 65Ο στο 67Ο έτος ηλικίας. Οι αναφορά στο προσδόκιμο όριο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο.

H εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ).

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
 

«Επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.