Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Το φλερτ των ευρωσοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κουμουνδούρου με τους ευρωσολιαστές έλαβε άδοξο τέλος. 

Μια επιστολή Ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists) ήταν η αιτία. Στην επιστολή, απάντησε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος αναφέρει πως δεν προσέφερε ποτέ θέση στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών στον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηρίζει παράλληλα λάθος τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ξεκαθαρίζει:

Σε κάθε περίπτωση, κάθε απόφαση για στρατηγικές συνεργασίες με κόμματα στην Ελλάδα, θα συζητηθεί πρώτα με τους συντρόφους μας στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οι οποίοι είναι επίσημα μέλη των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

Άρα η πορεία του κυρίου Τσίπρα προς των σοσιαλιστική ομάδα περνάει πρώτα από την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κύριος Πιτέλα χαρακτηρίζει τους ΑΝΕΛ «ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα», ενώ ενώ ξεκάθαρα στρέφεται εναντίον της συνεργασίας Τσίπρα -Καμμένου λέγοντας πως θα επηρεάσει άσχημα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. 

Πάντως ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ήταν ο βασικός σύμμαχος του έλληνα πρωθυπουργού κατά την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ είναι και ένθερμος υποστηρικτής της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.