current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση03:46

Και τώρα οι προγραμματικές για τον Τσίπρα – Τα σημειώματα των Υπουργών

Τις προγραμματικές της δηλώσεις άρχισε να προετοιμάζει η κυβέρνηση μολονότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο εξωτερικό.

Δημοσίευση 03:46’
αρθρο-newpost

Τις προγραμματικές της δηλώσεις άρχισε να προετοιμάζει η κυβέρνηση μολονότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο εξωτερικό.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τις προγραμματικές της δηλώσεις άρχισε να προετοιμάζει η κυβέρνηση μολονότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο εξωτερικό. Στόχος του Μαξίμου είναι παράλληλα με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που θα έχουν αναφορά στις μνημονιακές υποχρεώσεις και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να γίνει από τον πρωθυπουργό και εξειδικευμένη παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων για ζητήματα που ευνοούν την κοινωνία και προκαλούν ελαφρύνσεις στους πιο αδύναμους και ευάλωτους οικονομικά. Θεωρείται βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για το παράλληλο πρόγραμμα που θα επιδιώξει να υλοποιήσει η κυβέρνησή του και το οποίο θα στοχεύει στο να καταδείξει πως υπάρχουν σ’ αυτό και αριστερά στοιχεία που διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύης. 

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει σε ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής για να καταδείξει και την διαφορά του με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που όπως θα πει δεν είχαν την βούληση να πατάξουν τα φαινόμενα διαφάνειας, αντιθέτως φρόντιζαν για την συγκάλυψή τους εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.  Σ’ αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει να περιγράψει πώς θα καταπολεμηθεί το μαύρο χρήμα και πως θα εντοπιστούν οι off shore που ξεπλένουν μαύρο χρήμα. 

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση και στην αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επικεντρωμένων στην διευκόλυνση της λειτουργίας νέων επιχειρήσεων. 

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να του στείλουν σημειώματα με προτάσεις και θέσεις, βάζοντας και προτεραιότητες ανά υπουργείο. Συγχρόνως στο τρίγωνο Μαξίμου, αντιπροεδρία, υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται σε συνεννόηση για τον καλύτερο συντονισμό των υπουργείων και για την όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη παρουσίαση των δηλώσεων της κυβέρνησης κατά το τριήμερο της ανάγνωσής τους στη Βουλή. 

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αξιοποιήσει πολιτικά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας θεωρώντας ότι τα αντιπολιτευτικά της αντανακλαστικά είναι πολύ μειωμένα αφού το κέντρο βάρος της Συγγρού πέφτει πρωτίστως στις διεργασίες γύρω από τις γαλάζιες υποψηφιότητες. Στο πλαίσιο αυτό το Μαξίμου θεωρεί ότι η κριτική που γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την Νέα Δημοκρατία είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και ιδιαίτερα «επιφανειακή» καθώς στηρίζεται πχ στα αγγλικά του πρωθυπουργού κι όχι –όπως λένε- στην ουσία του ταξιδιού του.


σχετικα αρθρα