Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Έντονες είναι οι διαμάχες μεταξύ των μελών νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών της ΝΔ με αφορμή της ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος. Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη που επιθυμεί σύντομες διαδικασίες και του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκτιμά ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 15 Νοεμβρίου, γρήγορα εξαπλώθηκε και στην βάση του κόμματος.

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΝΟΔΕ βρίσκονται στην γραμμή Μεϊμαράκη και επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν γρήγορα ώστε να μην συνεχιστεί η εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικό επιχείρημα είναι ότι η διαδικασία μπορεί να επισπευστεί αφού οι οργανώσεις και οι ψηφοφόροι είναι «έτοιμοι» από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Επιπλέον όπως ανέφεραν στο newpost αρκετοί πρόεδροι τοπικών οργανώσεων η βάση του κόμματος δεν επιθυμεί ούτε παρέλαση υποψηφίων, ούτε πολλές περιοδείες και ομιλίες από τους υποψηφίους και επίσης καμία τηλεοπτική αναμέτρηση.

«Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν χρειάζονται debate για να μάθουν ποιος είναι ποιος. Όλοι στη ΝΔ γνωριζόμαστε από παλιά» δηλώνει με νόημα στο newpost πρόεδρος μεγάλης νομαρχιακής επιτροπής. Την ίδια ώρα υπάρχουν και περιφερειακές οργανώσεις, λιγότερες σε αριθμό, που ζητούν μια πιο αργή διαδικασία έτσι ώστε «να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των εκλογών» όπως δηλώνει έτερος επικεφαλής τοπικής οργάνωσης.

Οι αντιδράσεις των τοπικών επιτροπών ήδη έχουν φθάσει στα επιτελεία των υποψηφίων οι οποίοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθούν επίσημα και ανεπίσημα με τους «τοπικούς άρχοντες του κόμματος». 

Έπεται συνέχεια...