Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στο Ακραίως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, «είμαι πάνω από 40 υπογραφές, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Εκτιμώ ότι θα έχω τις 50 υπογραφές». 

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως η υποψιότητά του είναι «μια υποψηφιότητα της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών» ενώ τόνισε πως «δεν έχω ζητήσει υπογραφές από τους βουλευτές». 

Ερωτώμενος για τον Μάκη Βορίδη είπε: «Δεν απαντάω σε ερωτήσεις για τον κ. Βορίδη. Δεν είμαι εκπρόσωπός του. Είμαστε φίλοι. Έίχαμε κοινή πορεία αλλά έχουμε και πολιτικές διαφορές με τον Βορίδη». 

O κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν. «Να κριθεί ο κάθε υποψήφιος όχι με παρασκήνιο και ίντριγκα αλλά αυτοτελώς», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων και το μίνι διπλωματικό επεισόδιο στον ΟΗΕ είπε πως «η ελληνική διπλωματία δεν είχε δουλέψει σωστά πριν». 

«Στον ΟΗΕ βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Σωστά μετά αποχώρησε ο κ. Τσίπρας, γιατί αν καθόταν θα ήταν πολιτική νομιμοποίηση του ονόματος "Μακεδονία"». 

Σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η πολιτική επί κυβερνήσεως Σαμαρά ήταν η ενδεδειγμένη. «Οι δομές θα πρέπει να ξεχωρίζουν γρήγορα ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι όχι.  Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει να οδηγούνται σε απέλαση σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες». 

«Η Αμυγδαλέζα λειτούργησε πάρα πολύ καλά και αποτρεπτικά», κατέληξε για το θέμα.