Επιθετικός απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Nέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, υποστηρίζοντας ότι φέρνει τώρα καταιγίδα φόρων, αγνοώντας όσες υποσχέσεις έδωσε προεκλογικά, ενώ και για το μεταναστευτικό πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει τίποτα.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχήθηκε καλό μήνα και αναφέρθηκε στους κατοίκους των νησιών που, όπως είπε, λίγο πριν τις εκλογές τους είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη:

Βέβαια αυτά τα είπανε προ των εκλογών και τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους γιατί τους πίστεψαν έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν.

Παράλληλα απευθύνθηκε και σε όσους κατοικούν στην πλατεία Βικτωρίας λέγοντας ότι και αυτοί πίστεψαν ότι μπορεί το μεταναστευτικό να λυθεί από την παρούσα κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν κάνει απολύτως τίποτα.

"Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια όπου αυτό το μήνα δυστυχώς θα έχει φοροκαταιγίδα και μείωση αποδοχών. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν ανοχή άλλη από τους πολίτες. Τους έχουν καταλάβει και για αυτό δυσφορούν πλήρως", πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος.