Την πεποίθηση ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ALPHA 98,9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση του Αποστόλη Τζιτζικώστα τίθεται ζήτημα έλλειψης εμπειρίας στη Βουλη.

Όπως υπογράμμισε:

Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και πάμε σε μια εκλογή από την κοινωνία χωρίς να δίνουμε επαρκή χρόνο στους υποψηφίους για να προβάλουν τις θέσεις τους. Οποιαδήποτε διαδικασία εξπρές παραπέμπει πάλι σε κλειστές συνεννοήσεις με την ελπίδα να έρθουν να ψηφίσουν λίγοι. 

Σχετικά με τις υπογραφές που χρειαζόταν να συγκεντρώσει ώστε να θέσει υποψηφιότητα, αποκάλυψε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση και σημείωσε πως δεν ζήτησε υπογραφή από κανέναν βουλευτή διότι δεν ήθελε όπως είπε ''να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση''

Για την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, είπε ότι τον θεωρεί άξιο στέλεχος, ωστόσο, αναφερόμενος στο κώλυμα εκλογιμότητας που έχει ως βουλευτής, σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

«Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται και χάνονται στη Βουλή» τόνισε.

Για τη δική του υποψηφιότητα ανέφερε ότι θέλει να μπορει να κριθεί ως πολιτικός που έχει τη δική του διαδρομή και έχει αποδώσει σε όλα τα αξιώματα που κλήθηκε να διαχειριστεί. 

«Έχω ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις για το πως θα αλλάξει η Νέα Δημοκρατία και πως θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στην Αντιπολίτευση» συμπλήρωσε. 

Μεταξύ αλλων στην συνέντευξή του αναφέρθηκε και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα στο κίνημα:

Δεν θα ακούσετε ποτέ κακή κουβέντα από μένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Από τη στιγμή όμως που θέτω υποψηφιότητα πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στη Νέα Δημοκρατία. Έχω τη δυνατότητα να τη διευρύνω και να την ανανεώσω. Φαντάζομαι μια Νέα Δημοκρατία ανοιχτή σε νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες τεχνολογίες και νέες διαδικασίες. Ένα εξωστρεφές κόμμα που θα μπορεί να παράγει πραγματική εφαρμοσμένη πολιτική, η οποία θα απορρέει από το αξιακό της υπόβαθρο. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να μιλήσει και για τις αξίες της. Πρέπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει φιλελεύθερος πραγματισμός. Θέλω ένα δημοκρατικό κόμμα που δεν θα ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Θέλω μια Νέα Δημοκρατία που θα γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και θα μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ζημιά στον τόπο και θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με προοπτικές νίκης.  O δικός μου στόχος είναι να μην κερδίσει τέταρτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ»