Οξύνεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αυτή τη φορά με φόντο τους επερχόμενους φόρους και το μεταναστευτικό. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε σήμερα με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, με Μέγαρο Μαξίμου να επιστρέφει τα «βέλη» στον πρόεδρο της ΝΔ.

Προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι έρχεται καταιγίδα φόρων και ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά. 

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές είχε υποσχεθεί στους νησιώτες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ.

«Βέβαια αυτά τα είπανε προ των εκλογών και τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους γιατί τους πίστεψαν έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν», τόνισε.

Επιπλέον, εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι και οι κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας «πίστεψαν ότι μπορεί το μεταναστευτικό να λυθεί από την παρούσα κυβέρνηση» την οποία κατηγόρησε ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά στους επερχόμενους φόρους, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε:

Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια όπου αυτό το μήνα δυστυχώς θα έχειφοροκαταιγίδα και μείωση αποδοχών. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν ανοχή άλλη από τους πολίτες. Τους έχουν καταλάβει και για αυτό δυσφορούν πλήρως.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου επέστρεψε τα «βέλη» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντάς τον για «απαράμιλλη γραφικότητα», η οποία «εντείνεται από τη δυσκολία του να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Όσο οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί στη ΝΔ οξύνονται, τόσο οι επιδείξεις πολιτικού βερμπαλισμού των επίδοξων αρχηγών της γίνονται πιο δραματικές. Η απαράμιλλη γραφικότητα του κ. Μεϊμαράκη εντείνεται από την δυσκολία του να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και έχουν περάσει δέκα ολόκληρες ημέρες», αναφέρει το Μαξίμου και καταλήγει:

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα θέματα, ευθύς μόλις καταφέρει κάπως να ανασυγκροτηθεί στοιχειωδώς από την δίνη των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στην οποία είναι βυθισμένη.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επεσήμανε πως «κατανοούμε την αδυναμία του κ. Μεϊμαράκη να "χωνέψει" το δυσάρεστο για τον ίδιο αποτέλεσμα των εκλογών και την αγωνία του να παραμείνει αρχηγός. Όσο στη Ν.Δ. θα ψάχνουν για αρχηγό, κι όσο θα δίνουν τον τόνο ακραίες φωνές, τόσο η αδυναμία αυτή θα γίνεται δυσβάσταχτη και ενδημική». 

«Στις δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για πολλά θέματα, αλλά δεν είπε το παραμικρό για τη λίστα Λαγκάρντ-Φαλτσιανί και τη φορολόγηση του αδήλωτου πλούτου. Τυχαίο; Προφανώς όχι», πρόσθεσε η κυρία Χρυσοβελώνη.