Για ακόμη μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό ένα «έξυπνο reprofiling».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σημείωσε πως κανείς εκ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup «δεν προτιμά μια απομείωση χρέους. Επομένως δεν μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε ή να απομειώσουμε ονομαστικά τα ελληνικά χρέη».

Σε αυτό το πλαίσιο έσπευσε να σημειώσει πως αυτό που μπορεί να τεθεί επί τάπητος είναι «ένα έξυπνο reprofiling», ένα είδος αναδιαμόρφωσης του χρέους και εξήγησε: 

Μπορούμε να παρατείνουμε τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση των τόκων. Αν δεν προβούμε σε απομείωση χρέους, κάτι που θεωρώ βέβαιο (σ.σ. ότι δεν πρόκειται να συμβεί), πρέπει να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση του χρέους τόσο ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορεί να αντεπεξέλθει στις επόμενες δεκαετίες.

Ο επίτροπος εκφράστηκε θετικά για την έως τώρα στάση της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «στην Αθήνα υπάρχει η πολιτική βούληση για εφαρμογή των αποφάσεων».