Την άποψη πως δεν βλέπει κίνδυνο διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 
 
Μιλώντας στο «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Ρουσόπουλος, είπε πως «δεν βλέπω διάσπαση αλλά εάν υπάρξει τέτοιος κίνδυνος θα πρέπει να παρέμβει ο Κώστας Καραμανλής».
 
Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε πως «ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να είναι βουλευτής της ΝΔ. Είναι λογικό να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στο κόμμα αφού υπήρξε αρχηγό της». «Ένας πολιτικός όπως ο Καραμανλής που είναι ενεργός, έχει άποψη και θέση. Μην ψάχνουμε για Μεσσίες», συμπλήρωσε. 
 
Ο κ. Ρουσόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις υποψηφιότητες ενώ επέμεινε πολύ στο θέμα της αναδιοργάνωσης της δομής και των λειτουργιών του κόμματος. 
 
«Χρειάζεται οργάνωση για διάχυση των θέσεων και των προτάσεων στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε: «Ο πολίτης θέλει πιο συγκεκριμένα πράγματα. Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ανήκουν στο παρελθόν.Θα έπρεπε να γίνεται ηλεκτρονική συνάντηση μελών. 
 
Τέλος υπογράμμισε πως «δικαίωμα ψήφου στη ΝΔ θα έπρεπε  όλοι όσοι είναι μέλη του κόμματος τους τελευταίους έξι μήνες».