Την στήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης στο ράδιο Παραπολιτικά, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που ένωσε ήδη το κόμμα, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι το όνομα του έχει καταντήσει να είναι αρνητικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη:

 Ο Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που ένωσε ήδη το κόμμα. Στις προηγούμενες εκλογές πηγαίναμε ως σκορποχώρι, όμως εκείνος κατάφερε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Είναι εενωτικό στοιχείο της παράταξης.

Στο ερώτημα άν χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος στην ηγεσία του κόμματος σημείωσε «μακάρι να είχαμε έναν νεότερο αλλά δεν έχουμε. Η ηλικία δεν μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό στοιχείο. Είναι λάθος. Αν ο Τσίπρας είχε μεγαλύτερη εμπειρία θα γινόταν αυτό το όργιο λαθών σε επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας;».

Σχετικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει σταθεί πολύ ωραία στη Βουλή αλλά το όνομα έχει καταντήσει να είναι αρνητικό στοιχείο», ο δε Απόστολος Τζιτζικώστας «έχει σοβαρό μειονέκτημα καθώς δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε εκλογές έως το 2019» και ο Άδωνις Γεωργιάδης «δεν απηχεί τις θέσεις της ΝΔ».