Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι διαχρονικά ταγμένος στην επίτευξη της εθνικής ενότητας και συνεργασίας, μεταξύ των ελληνικών κομμάτων, θεωρώντας ότι μόνο έτσι μπορεί η χώρα μας να βρει λύσεις στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο μεταναστευτικό, που αυτή τη στιγμή είναι πρώτο ζήτημα για την Ελλάδα.
 
Μάλιστα την ίδια άποψη, περί ενότητας, φαίνεται να διατυπώνει και σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου.
 
«Ως εκεί φτάνει ουσιαστικά η παρέμβασή του στα εσωκομματικά. Να υπάρξει σύμπνοια και ενότητα» υποστηρίζει στενός του συνεργάτης.  
 
Ωστόσο πολλοί εκτιμούν, ότι τυχόν ανάμειξή του στην εκλογή αυτή, θα είχε θετικές επιπτώσεις για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα -όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες το newpost- κορυφαία στελέχη αλλά και οπαδοί της συντηρητικής παράταξης άσκησαν πιέσεις στον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να μετέχει στην κούρσα της διαδοχής.  
 
«Κάτι τέτοιο για τον Αβραμόπουλο θα είχε νόημα, μόνο εάν οι όροι της εκλογής ήταν κάτω από ένα πνεύμα που θα έδινε προτεραιότητα στην ενότητα για την προοπτική της Παράταξης» σημειώνει η ίδια πηγή και καταλήγει: « Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άκουσε με προσοχή τους πολιτικούς  του φίλους αλλά το μόνο που τους είπε είναι «ενωθείτε για να σωθείτε».
 
Οποιαδήποτε απόφαση λοιπόν, και εάν υποθέσουμε ότι θα έπαιρνε, θα σχετιζόταν με αυτή την λογική και θα ήταν σε αυτό το πλαίσιο».