Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Φορολογία, παιδεία, μεταναστευτικό και δημόσιο είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες που θα στηρίξει την αντιπολιτευτική του τακτική ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Αυτούς τους άξονες παρουσιάζουν οι ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του ως τις σημαντικότερες πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης με την «ανακοίνωση» της τακτικής του στέλνει σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος του, όσο και στους πολίτες.

Στο εσωτερικό της ΝΔ αυτό που θέλει να καταδείξει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος για να υπηρετήσει αυτήν την αντιπολιτευτική τακτική και ο μονός που μπορεί να μετατρέψει αυτά τα θέματα σε κυβερνητική πρόταση. Μάλιστα θέτει και την ατζέντα της αντιπαράθεσης με τους υπόλοιπους υποψήφιους και ουσιαστικά τους καλεί μα τοποθετηθούν επί αυτής της ατζέντας.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων είναι έτοιμος να προτείνει ο δυνάμει πρόεδρος της ΝΔ, καθώς και μια σειρά φοροαπαλλαγών για ευπαθείς ομάδες πολιτών με βάση ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. Σε πλαίσιο μηδενικών περικοπών στις συντάξεις θα κινηθεί και το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο κ. Μεϊμαράκης για την περιβόητη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Στην παιδεία η πρόταση Μεϊμαράκη θα αναζητά ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και κυρίως στα φροντιστήρια που απευθύνονται δυο σύνολο των οικογενειών και όχι μόνο στους «έχοντες».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν πι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη στο μεταναστευτικό και την φιλοξενία στη χώρα μας των προσφύγων πολέμου. Ήδη το επιτελείο του υποψηφίου προέδρου εξετάζει την επαναλειτουργία των κέντρων φιλοξενίας καθώς και την εποπτεία των προσωρινών κέντρων κράτησης από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δημόσιος τομέας εκτιμάται ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο του κ. Μεϊμαράκη καθώς εδώ και αρκετά χρόνια ο ίδιος έχει κάνει λόγο για την αναγκαιότητα μείωσης του Κράτους και την ελεγχόμενη από την πολιτεία συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Τις λεπτομέρειες αυτού που ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε κυβερνητικό πρόγραμμα - κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην κατάθεση της υποψηφιότητας του- θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά την διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.