Νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε το Βερολίνο δια του υφυπουργού Οικονομικών Γενς Σπαν. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπαν, αφού εξέφρασε ικανοποίηση για τα όσα έγιναν μέχρι στιγμής, διαμήνυσε ότι τώρα οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν και όχι να μείνουν νόμοι.

«Αυτά, τα οποία έγιναν ως τώρα πριν από τις εκλογές, ήταν ήδη πάρα πολλά. Αυτό είναι σίγουρα ένα καλό σημείο. Αυτά δεν πρέπει όμως μόνο να βρίσκονται σε νόμους, αλλά πρέπει και να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν» είπε και πρόσθεσε: 

Είναι καλό σημάδι ότι η ελληνική κυβέρνηση σχηματίστηκε και είναι τόσο γρήγορα σε θέση να λειτουργήσει.

«Τώρα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί», τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και, αναφερόμενος στην αξιολόγηση από τους θεσμούς, δήλωσε ότι σίγουρα θα γίνει αργότερα από ό,τι προβλεπόταν. «Εναπόκειται στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιολόγηση», προσέθεσε, για να διευκρινίσει ότι «χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει νέο χρήμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Σπαν δήλωσε:

Κατά την αντίληψή μας, έχουμε συμφωνήσει (να αρχίσει) μετά την αξιολόγηση, αλλά φυσικά γίνονται και διάφορες συζητήσεις ήδη τώρα.