Εκτός κούρσας των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας άφησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο βουλευτής κέφθασε στα γραφεία του κόμματος, μετά από την εξέλιξη αυτή, και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ένσταση επί της απόφασης της ΚΕΦΕ. Έντονες είναι οι αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ, καθώς και των τριών υποψηφίων. 

Αιτία της  απόφασής της ήταν το εκπρόθεσμο της κατάθεσης των απαραίτητων υπογραφών από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έφτασε στα γραφεία της Συγγρού 8 λεπτά μετά την προθεσμία που έληγε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. 

Η απόφαση της ΚΕΦΕ θεωρούνταν μη αναμενόμενη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η υποψηφιότητα θα γίνει δεκτή, ενώ είναι χαρακτηριστικά τα tweets του κ. Γεωργιάδη που ευχαριστούσε τους υπογράφοντες της συμμετοχής του, όπως και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε «ευτυχώς έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη». 

Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την διαφωνία του με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας.  

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους. 

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».