Στο τραπέζι της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 9.30, βρίσκεται η ένσταση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το "μπλόκο" στην υποψηφιότητά του.

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών της Συγγρού, η ΚΕΦΕ μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ανάκλησης της απόφασής της, η οποία χαρακτηρίστηκε τυπολατρική και αδικαιολόγητη. 

Ο κ. Γεωργιάδης, o oποίος έφτασε στις 9:15 το πρωί, επεσήμανε, μάλιστα, το γεγονός ότι οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα επειδή κατατέθηκε μόλις 8 λεπτά μετά την εκπνοή διορίας. 

Προηγήθηκε ολονύχτιο παρασκήνιο και δημόσιες παρεμβάσεις των πρώην προέδρων της ΝΔ, των τριών επίσημων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, αλλά δεκάδων βουλευτών και στελεχών. Τα βέλη των περισσοτέρων στράφηκαν κατά του γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με την Ντόρα Μπακογιάννη να εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον του και να τον κατηγορεί ονομαστικά ότι "βλάπτει την παράταξη". 

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη που έκανε λόγο για "αυτόνομη δράση" του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για "λαθεμένη, αψυχολόγητη και τραυματική" απόφαση. 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε υπήρξαν εισηγήσεις να επανεξεταστεί το ζήτημα, καθώς όπως ανέφεραν πηγές της Συγγρού, "διαφορετικά θα ήταν πλήγμα στη συνοχή της ΝΔ και θα έβλαπτε την ουσία της εκλογικής διαδικασίας".