«Θα προτιμούσα η υπόθεση Γεωργιάδη να ολοκληρωνόταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση να «κοπεί» η υποψηφιότητα ως εκπρόθεσμη είναι «σωστή ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά».

Οσον αφορά το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως πρότεινε η διαδικασία να γίνει στις 15 Νοεμβρίου ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους καθώς, όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη αφού ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Όπως εξήγησε, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία και για αυτό χρειάζεται ο απαιτούμενος χρόνος καθώς όπως υπογράμμισε εάν φτάσουν στις εσωκομματικές κάλπες μόνο τα στελέχη του κόμματος τότε «θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως "δεν θεωρώ ότι κατά την προεκλογική περίοδο θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όλοι είμαστε στην ίδια πολιτική οικογένεια. Πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία κυρίων που θα λέει ότι όποιος κερδίσει οι υπόλοιποι θα στηρίξουν τον Πρόεδρο που θα εκλεγεί. Αν δεν κερδίσω θα είμαι δίπλα σε όποιον κερδίσει" ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε "δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος αμφισβητήσει το νέο Πρόεδρο θα απομονωθεί πολύ γρήγορα από την κοινωνία της Νέας Δημοκρατίας". 

Για τον κ. Τζιτζικώστα "τον εκτιμώ ιδιαίτερα, θεωρώ ότι είναι ένα άξιο στέλεχος ωστόσο υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται στο Κοινοβούλιο. Ηγέτες γίνονται και δημιουργούνται στη Βουλή. Καλώς ο κ. Μεϊμαράκης εκκίνησε τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου και καλώς είναι ο ίδιος υποψήφιος. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι μια σίγουρη επιλογή στασιμότητας, δεν είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να μιλήσει στους πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν κόμματα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας  Δημοκρατίας".

Για την πολιτική του στο υπουργείο Εσωτερικών: "Ξέρω ότι θα κριθώ για την πολιτική που ακολούθησα στο Υπουργείο, ωστόσο διαπραγματεύτηκα να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και είμαι περήφανος που έδιωξα τους επίορκους. Προβληματίζομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ τους φέρνει πίσω. Δεν χρειαζόμαστε τον αντι - Τσίπρα, χρειαζόμαστε αυτόν που θα κερδίσει τον Τσίπρα. Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Η εσωκομματική Δημοκρατία ο μόνος τρόπος για να αισθάνεται άνετα στο κόμμα ένας δεξιός και ένας κεντρώος".