Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε πριν από την ορκωμοσία της νέας Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα για τη χώρα. Η σημερινή συνεδρίαση έρχεται σε μία ιστορική στιγμή για όλους εμάς στο κόμμα καθώς αύριο συμπληρώνονται 41 έτη από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας» και στη συνέχεια έριξε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας προκάλεσε εκλογές για να κάνει ανασχηματισμό και για να προλάβει την φοροκαταιγίδα του δικού του τρίτου μνημονίου. Η πολιτική του κ. Τσίπρα δεν φέρνει επενδύσεις, μόνο αδιέξοδα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία πάνω απ' όλα βάζουμε την Ελλάδα και όχι το πολιτικό συμφέρον. Η ΝΔ δεν θα άφηνε τη χώρα να χρεοκοπήσει. Η ΝΔ είναι κόμμα ευρωπαϊκό και πατριωτικό». 

Ο κύριος Μεϊμαράκης υπογράμμισε για τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση: «Χρέος μας να αποτρέψουμε τους κινδύνους για την πατρίδα μας. Η κυβέρνηση θα νιώθει καθημερινά την ανάσα μας. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα φέρνει προοπτική στη χώρα, κάθε προσπάθεια για επενδύσεις ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας». 

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής προέδρου ανέφερε: «Δεν θα πρέπει να μπούμε στον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας. Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να είναι ορισμός της δημοκρατικότητας. Όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα τον υπηρετήσουμε ενωμένοι. Με ευχαριστεί επίσης το γεγονός πως έγινε δεκτή η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη και θα είναι υποψήφιος».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να διαχωρίσει και τη στάση του από την απόφαση της ΚΕΦΕ τονίζοντας «ήταν μία απόφαση για τους τύπους αλλά στόχος είναι η ουσία και σας λεω πως με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να μιλήσω ακόμη και τηλεφωνικώς από την Κυριακή των εκλογών».