Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης τάχθηκε εκ νέου με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο συνεκάλεσε εκτάκτως για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας έχει απέναντί της «μια ιδιότυπη δικτατορία δανειστών», που για να αντιμετωπιστεί «πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά».

Υποστήριξε, επίσης, ότι αυτή η εβδομάδα μπορεί να σημάνει το τέλος «μίας μάλλον απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και να είναι η αρχή μίας αναγέννησης του Έθνους» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «θα βρουν το πολιτικό θάρρος και να πουν το μεγάλο “ναι”».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, σε μια εξαιρετικά κομβική στιγμή για τον τόπο, όπως η σημερινή, οι μικροσκοπιμότητες και οι μικροϋπολογισμοί δεν μπορούν να έχουν θέση.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει το μίνιμουμ της λογικής», όπως είπε και εξήγησε ότι εννοεί πως πρέπει να υπάρξει μιας οικουμενικής αντίληψης σύνθεση για να μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα υπαγορεύουν σε όλους μας μεγαλύτερη σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ - με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη - ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά από κανέναν, «παρά μόνο ως εφεύρημα της στιγμής, για να εξυπηρετήσει πρόσκαιρες πολιτικές αδυναμίες»