Με τη μυστική αλλά βέβαιη ως προς το αποτέλεσμα ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου, συνεχίζονται το πρωί της Κυριακής, οι εργασίες της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου. 

Ο Νίκος Βούτσης που προτείνεται από την πλειοψηφία στο κρίσιμο αυτό για τη λειτουργία των Θεσμών πόστο, θα τεθεί υπό την κρίση του Σώματος σε μυστική ψηφοφορία. 

Ακόμα, αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος θα απευθύνει την πρώτη του ομιλία προς το Σώμα, αναλύοντας διεξοδικά τις προτεραιότητες αλλά και πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η άκρως ενδιαφέρουσα τελετή παράδοσης-παραλαβής, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο τετ-α-τετ που έχουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, σε δεύτερη συνεδρίαση την ίδια ημέρα, θα εκλεγούν-με την ίδια διαδικασία- οι αντιπρόεδροι, Γραμματείς και Κοσμήτορες της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα περίοδο θα έχει τρεις, αντιπροέδρους και από έναν οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Η Χ.Α. τέλος αναμένεται να προτείνει-ως έχει δικαίωμα- αντιπρόεδρο, ο οποίος όμως δεν θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να εκλεγεί.