current views are: 7

4 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση07:07

Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Τζιτζικώστας ποιον προτείνει πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας (Βίντεο)

“Έχω τη δύναμη να ξανακάνω τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Δημοσίευση 07:07’
αρθρο-newpost

“Έχω τη δύναμη να ξανακάνω τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Έχω τη δύναμη να ξανακάνω τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι “πολλοί νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία, διότι δεν παράγουμε πολιτική που να αφορά τους πολίτες”.

“Αυτό που έχουμε δεν πουλάει. Αν η ΝΔ ήταν μαγαζί, θα ήταν μαγαζί – γωνία, αλλά που έχει ξεπουλήσει” συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε σε “ανανέωση προσώπων που θα κατοχυρώεται θεσμικά” απάντησε σε ερώτηση για το σχέδιο επαναφοράς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε σε “καταστατικές αλλαγές, ωστε πολίτες να επιλέγουν υποψήφιους βουλευτές”.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον “άσχετο” και λέγοντας ότι ο ίδιος ως υπουργός εφάρμοσε το νόμο που βρήκε για το Δημόσιο. “Διαπραγματεύτηκα και δεν αναγκάστηκα σε νέες απολύσεις. Δεν διαπραγματεύτηκα τις απολύσεις, τις κληρονόμησα” είπε και πρόσθεσε: “Ουδέποτα συνέδεσα την αξιολόγηση με απολύσεις, έκανα και απολύσεις επιόρκων που είμαι περήφανος” όμως “έκανα απολύσεις που μου επιβλήθηκαν και δεν κοιμάμαι καλά όταν τις σκέφτομαι”.

“Είναι άδικος ο χαρακτηρισμός «υπουργός των απολύσεων». Οι απολύσεις δεν ήταν νόμος Μητσοτάκη” ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, τον χαρακτήρισε “νέος με ικανότητες, αλλά με πρόβλημα το ασυμβίβαστο, η πιθανή εκλογή του θα οδηγήσει σε δυαρχία”.

“Όλοι οι υποψήφιοι είναι φίλοι μου” δήλωσε για τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθάρισε για τα σενάρια διάσπασης ότι “κανείς δεν πρέπει να συζητάει θέμα διάσπασης. Η ΝΔ ανήκει στον κόσμο της, υπάρχουν στελέχη με σημαντική διαδρομή και ιστορία. Η ΝΔ δεν έχει μετοχολόγιο ούτε βασικό μέτοχο. Έχουμε κοινοβουλευτικό σύστημα που δεν ευνοεί τη δυαρχία” και απάντησε “δεν συμμετέχω σε δείπνα” αναφορικά με τις διεργασίες και τις ζυμώσεις.

Για τον κ.Μεϊμαράκη “δεν ξέρω αν μπορεί να προχωρήσει σε ανανέωση της παράταξης. Θα είμαι πολύ πιο τολμηρός στις αλλαγές από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη” ενώ για τον Απόστολο Τζιτζικώστα συμπλήρωσε “προφανώς ο κ. Τζιτζικώστας θα πρέπει να ορίσει ποιος θα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας”.

Για τον κ. Γεωργιάδη: “Εχει το θάρρος της γνώμης του. Εχω καλή προσωπική σχέση μαζί του” ενώ πρότεινε να “ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του κόμματος κάθε τέσσερα χρόνια”.

Για την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: “Η επίλυση του Κυπριακού θα εκτονώσει τα ελληνοτουρικικά, και αυτή τη φορά δίνω αυξημένες πιθανότητες. Θα υποστηρίξουμε την επίλυση του Κυπριακού για να εκτονωθούν οι σχέσεις”. Αναφορικά με τα Σκόπια και τη Ρωσία: “Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις των εταίρων μας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε συνεργασίες με τη Ρωσία ή το Ιράν, που είναι ευκαιρία. Ανοίγονται οικονομικές ευκαιρίες”.

“Θα συζητήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα τον παρακαλέσουμε κιόλας. Αυτή ήταν η θέση μου προεκλογικά” είπε σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας που προεκλογικά “πρόκρινε” ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ για τα νομοσχέδια που θα έρθουν για ψήφιση είπε: “Δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους. Αυτό να το ξεχάσουν. Θα αισθάνονται την ανάσα της ΝΔ από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί με τον κ. Καμμένο, με τα ομοφοβικά θέματα. Είναι εκ δεξιών της ΝΔ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ο κ. Καμμένος λογίζεται ως ακροδεξιός”.

Για τις συλλογικές συμβάσεις: ‘Πιστεύω στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αν καταλήξουν σε αυξήσεις, θα τις χαιρετίσω”.

Για τον Πρόεδρο της Βουλής: “Δεν θα ψηφίσω τον κ. Βούτση, γιατί δεν θέλω να καώ δύο φορές (σ.σ. εννούσε την κ. Κωνσταντοπούλου)”.


σχετικα αρθρα