Με βάση τον φορέα της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) ο Αλέξης Μητρόπουλος προανήγγειλε πως θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με νέο πολιτικό σχηματισμό.

Την αποκάλυψη έκανε στην εκπομπή "Ακραίως" με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε για τις συντάξεις: "Η κυβέρνηση ανέλαβε να καταστρέψει ό,τι υπάρχει παραδοσιακά στο ασφαλιστικό σύστημα".

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε μάλιστα πως "έρχονται κλιμακωτές μειώσεις 15-20% για να πιάσει η κυβέρνηση τους ποσοτικούς στόχους και του 2016".

Ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε: "Το δόγμα είναι όσο λιγότερη σύνταξη και όσο μικρότερο χρονικό διάστημα για σύνταξη. Θέλουν να μηδενίσουν την απόσταση από την έξοδο από το εργοστάσιο μέχρι τη σύνταξη".

Όσο για το ποιοι θίγονται: "Θίγονται όλοι. Και οι σημερινοί συνταξιούχοι και οι επόμενοι συνταξιούχοι. Ακόμα κι αυτοί που έχουν θεμελιώσει. Πλήττονται οι απόκληροι των συντάξεων, όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις. Οι γυναίκες και οι νέοι θίγονται πιο πολύ. Οι μισοί δε θα βγουν στη σύνταξη και οι άλλοι μισοί με πολύ μικρή μείωση".