Μέσα σε ένα μάλλον αμήχανο κλίμα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Βούτση, η τελετή παράδοσης-παραλαβής των ηνίων της Βουλής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Βούτσης, μίλησαν για λίγα λεπτό μπροστά στις κάμερες, χωρίς να καταφέρουν όμως να κρύψουν τον παγωμένο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις τους.

Αρχικά το λόγο πήρε η απερχόμενη πρόεδρος, η οποία δήλωσε ευτυχής που δεν παρέδωσε τα «κλειδιά στους δανειστές», καθώς και ότι η δική της Προεδρεία, θεωρήθηκε εμπόδιο στα μνημόνια. Ακόμα, παρέδωσε στον διάδοχό της, τα πορίσματα των επιτροπών για το χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις και την υπόθεση της Siemens, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή τους, λέγοντας πως « όλους μας θα μας κρίνει η ιστορία».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, έκανε με νόημα αναφορά στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού ο οποίος όπως είπε, επέλεξε ποιος πολιτικός φορέας θα ασκήσει την λαϊκή κυριαρχία. Ενημέρωσε δε πως για όλα τα θέματα που είναι ανοιχτά θα αποφανθεί η Βουλή, κάνοντας ωστόσο ειδική αναφορά στη σημασία των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Από κει κ πέρα δεν θα ήθελα να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση γιατί ακούστηκαν εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Αυτά τα έχει καταγράψει ο λαός μας», κατέληξε.

Δείτε πως μετεδωσε το Newpost τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου