Την πρόθεσή του να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που ο αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε ο Βασίλης Λεβέντης στα Παραπολιτικά 90,1. 

Όπως τόνισε:

Αν διώξει τον Καμμένο, τότε θα στηρίξω την κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα σπάσουν σύντομα την κυβερνητική τους συνεργασία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων:

Βλέπω μια παρά φύσιν σύζευξη. Παντρεύτηκαν για τη νομή των λαφύρων δηλ. τα υπουργεία και δεν έκαναν καμία προγραμματική συζήτηση.

Επεσήμανε, δε, πως το κόμμα του δεν θα γίνει υπαίτιο κυβερνητικής κρίσης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση δεν πρόκειται να στηρίξει, άνευ όρων την κυβέρνηση και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Θέλω να δω τι μνημόνιο πάνε να εφαρμόσουν» τόνισε καλώντας τον πρωθυπουργό να ξανασυζητήσει με τους δανειστές τη συμφωνία.

Τελος, για την εμπειρία του από την επαφή στην Βουλή, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ''χάσιμο χρόνου'' την ώρα που περνά για τις ψηφοφορίες τονίζοντας «μου έκανε αρνητική εντύπωση το χάσιμο χρόνου που γίνεται στη Βουλή. Λες και ήμασταν  χασομέρηδες. Καθόμασταν και περιμέναμε απλά να περάσει η ώρα και να ψηφίσουμε. Επίσης αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών. Θαρρείς και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να βγάλουν περισσότερα χρήματα».