Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και την τακτική της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει το ζήτημα με έλλειψη σοβαρότητας.

«Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση​ είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα ΜΜΕ και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων. Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση και πέρασε στο μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα -μέσω περιορισμού δαπανών - για την απόσυρση του μέτρου. Καθαρά και οριστικά επιτέλους. Ο πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες. Όχι με προσωρινή «κατάψυξη», για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα».