Τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προτείνει ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας. Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε,  είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία» τονίζει σε δήλωσή του και προσθέτει:

Και επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα, προτείνουμε επιπλέον τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι με ενδεικτικά βασικά θέματα: 

την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα,
την Κοινωνική Συνοχή,
τους Νέους και την Ανεργία,
τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και
και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».