Τη δέσμευση πως τα “κόκκινα” δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα funds, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Όπως είπε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η νομοθέτηση για τα “κόκκινα” δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

"Θα ανατρέψουμε τις φορολογικές αδικίες. Κάτι που θα αποτυπωθεί στο καινούργιο φορολογικό σύστημα, μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη χώρα" σημείωσε η κ. Γεροβασίλη και τόνισε ότι "άμεση προτεραιότητά μας είναι η προστασία όσων έπληξε η κρίση".

"Στις αρχές του 2016 η ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα διασφαλίσει τις καταθέσεις και θα άρει τα μέτρα στις συναλλαγές" σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης στις συντάξεις, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι στόχος να βγει η Ελλάδα από την κρίση με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζοντας πως “αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε. Αυτή η συνταγή δεν είναι συνταγή εξόδου και επιτυχίας. Θα παλέψουμε σκληρά”.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε “αντιλαϊκό μέτρο” την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εκπαίδευση αν και παραδέχτηκε πως η εξεύρεση ισοδυνάμων τόσο για την εκπαίδευση όσο και για άλλα μέτρα δεν είναι εύκολη διαδικασία.