Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του στην αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, «θα κάνει ότι μπορεί ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορεί να περιμένουμε το καλύτερο», χωρίς να αποκλείσει κάποια άλλη εξέλιξη όμως.
Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να δείξει θάρρος και σύνεση, λέγοντας ότι η σύνεση, η σοβαρότητα, η εμμονή μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ως αποτέλεσμα μιας πιθανής αποτυχίας της αυριανής συνεδρίασης.

Όπως είπε στις δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα ο κ. Καρατζαφέρης, «σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης, ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αύριο είναι η στιγμή μιας μεγάλης δοκιμασίας, και το θέμα είναι «πόσο ο καθένας από εμάς αγαπά αυτό που κάνει, πόσο βάζει σε προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό».

Αναφερόμενος στο τι αναμένει από την αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε, παρά με μια από τις δυο ακόλουθες καταστάσεις: ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές και απευθυνόμαστε στον Ελληνικό λαό. Δεν μπορώ να δω τρίτη λύση».

Εκτίμησε ότι από την στιγμή που ανέλαβε την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η μια πλευρά βρήκε το θάρρος εκείνο για να προκαλέσει μια σειρά θεμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευμενή εξέλιξη», υπονοώντας τον πρωθυπουργό, ενώ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να μην απογοητεύσει, όπως είπε, τον ελληνικό λαό.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς έχει τα περισσεύματα σύνεσης και θάρρους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος αισθάνεται εξαιρετικά υπεύθυνος γιατί συνετέλεσε, όπως είπε, σε ένα βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, και πρόσθεσε: «Αύριο να το συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να προκύψει για τη χώρα, και άλλο να το είχε επιβάλλει η επελαύνουσα ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών. Είναι εντελώς ξεχωριστά θέματα».