Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα θα δοθεί η νέα μάχη για την ηγεσία της ΝΔ, καθώς με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων, θα αποφασιστεί πότε και κυρίως πως θα διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου της κεντροδεξιάς παράταξης. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, κινήθηκε χθες σε δύο επίπεδα. Καταρχήν, με τη δήλωσή του, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, έστειλε μήνυμα στους «έξω» από τη ΝΔ, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά την εσωκομματική διαδικασία ότι παραμένει ενωμένο και είναι ο μόνος ισχυρός πολιτικός σχηματισμός απέναντι στην κυβέρνηση.

Μάλιστα όπως έλεγε στέλεχος του επιτελείου του στο newpost.gr, η πραγματική μάχη αφορά την κοινωνία και τους πολίτες που βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο μιας ανελέητης καταιγίδας από τα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Ο αγώνας δίνεται στη Βουλή, όπου αυτή τη στιγμή θα περάσουν όλα τα προαπαιτούμενα και η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στην Ολομέλεια και σοβαρή κοινοβουλευτικά και να μην ενδιαφέρεται μόνο για τα εσωκομματικά», έλεγε χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Μεϊμαράκης με την πρωινή δήλωσή του άνοιξε ένα άτυπο εσωκομματικό debate, προτείνοντας στον Απόστολο Τζιτζικώστα, που είναι και ο μόνος εξωκοινοβουλευτικός υποψήφιος να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρόταση που λίγο αργότερα έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε τις δικές του απόψεις, αλλά και αυτός να γνωρίζει τις δικές μας απόψεις», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης για τον ανθυποψήφιο του, ο οποίος σήκωσε το γάντι και πρότεινε και τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων όπου θα τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι, καθώς όπως δήλωσε, «όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα προετοιμάζει γραφεία για να «τρέξει» η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο ίδιος θα ξεκινήσει στοχευμένες περιοδείες σε όλη τη χώρα με ομιλίες σε κάθε σταθμό. Περιοδείες ξεκινά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα επισκέπτεται τον Πειραιά και τις εγκαταστάσεις της Cosco.

Ο κ. Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη της καμπάνιας του σε εκδήλωση στο Γκαζί μαζί με εθελοντές, όπου έθεσε ορισμένες από τις βασικές του σκέψεις για την επόμενη μέρα στο κόμμα τονίζοντας πως «δεν θέλει μια ΝΔ μιας «κλειστής παρέας». Μεγάλη κεντροδεξιά σημαίνει συμμετοχική κεντροδεξιά». Μάλιστα μέσω twitter σημείωσε πως «θα ζητήσω μόνο μια ευκαιρία για να νικήσω τον Τσίπρα, όχι δύο. Αφήνουμε πίσω μας τις ήττες».

Η πλευρά Γεωργιάδη πάντως είναι όλο…εκπλήξεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί το Σαββάτου σημειώθηκε νέα εμπλοκή με την υποψηφιότητά του. Συγκεκριμένα κατα τον έλεγχο των 50 υπογραφών της αίτησής του που έκανε η ΚΕΦΕ διαπίστωσε πρόβλημα καθώς ένας από τους υπογράφοντες, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός, είπε ότι πιέστηκε για να βάλει την υπογραφή του και πως έχει υπογράψει αίτηση υποψηφιότητας κι άλλου υποψηφίου. 

Η ΚΕΦΕ έδωσε χρόνο στον κ. Γεωργιάδη να βρει άλλη υπογραφή, κάτι που πέτυχε μετά από μερικές ώρες, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο νέος υπογράφων ήταν ο Γιώργος Λουλουδάκης, πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά.