Ο Μπενουά Κερέ μέλος της ΕΚΤ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει δυναμικά τη συμφωνία για να αποκατασταθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα L' Orient - Le Jour δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιπλέον, αναφορικά με το ελληνικό θέμα, υπήρξε πραγματική συναίνεση στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το κρίσιμο σημείο τη συζήτησης αφορούσε κυρίως την ένταση μεταξύ της δημοκρατικής νομιμοποίησης μία εκλεγμένης κυβέρνησης και αυτής των Ευρωπαίων πιστωτών της, οι οποίοι επίσης πρέπει να λογοδοτούν στους πολίτες τους αναφορικά με την προοπτική των δανείων τους ή για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας. Τον Αύγουστο υπεγράφη μία συμφωνία και είναι σημαντικό για τη νέα ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει με δυναμικό τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να καταστεί δυνατή η ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας».

Όπως τόνισε  η ελληνική κρίση ανέδειξε την ανάγκη απλοποίησης της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης. «Η εμπειρία έδειξε, για παράδειγμα, ότι η λήψη αποφάσεων με απλή πλειοψηφία από έναν ενιαίο θεσμό, όπως η ΕΚΤ, είναι αποτελεσματικότερη και ταχύτερη από τη λήψη αποφάσεων σε διακυβερνητικό επίπεδο και ότι είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης και να διευκολύνουμε την ολοκλήρωση της ΟΝΕ στο πνεύμα της ‘Έκθεσης των Πέντε Προέδρων του περασμένου Ιουνίου», δήλωσε ο Κερέ, κάνοντας αναφορά στην έκθεση που συνέταξαν ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.