Την υπογραφή του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αιτιολόγησε στο Πρακτορείο 104,9 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, τονίζοντας ότι υπέγραψε επειδή τον γνωρίζει ως Κυριακό, έναν άνθρωπο με οικονομικές γνώσεις και απήχηση στους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Όπως υπογράμμισε:

Είναι ένας άνθρωπος με οικονομικές γνώσεις, έχει δουλέψει και στον τραπεζικό τομέα, ξέρει, έχει φοβερή απήχηση στους ευρωπαϊκούς κύκλους που παίρνουν τις αποφάσεις. Πολύ καλός είναι και ο Μεϊμαράκης σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ψηφοφόρων απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κύρτσος σχολίασε: "Η τιμωρία της ΝΔ έχει σχέση με τις κυβερνητικές της επιδόσεις και είναι λογικό να συνεχίζεται [...] Σε 7-8 μήνες, ο κόσμος δεν αλλάζει γνώμη. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις κάλπες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν δίνει ευκαιρίες στη Νέα Δημοκρατία".

Σημείωσε ακόμη πως η εκλογή προέδρου στο κόμμα "δεν είναι το τέλος μιας δυσκολίας. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας πορείας" και εξήγησε: "Για να απευθυνθούμε στα δυναμικά επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα, τα οποία κακομεταχειριστήκαμε επί μνημονίου, να απευθυνθούμε στις γυναίκες, οι οποίες μας έχουν γυρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πλάτη -μας εμπιστεύονται πολύ λιγότερο από τους άνδρες- να απευθυνθούμε στη νεολαία.

Όλα αυτά είναι μπροστά μας. Επομένως, η εκλογή του ηγέτη δεν είναι να επιστρέψουμε στον τηλεοπτικό καναπέ και να περιμένουμε πώς θα φθαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για να δούμε πώς θα συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνουμε εμείς καλύτεροι, πιο ελκυστικοί και να ασκήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο πίεση στην κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα".