Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Όπως δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, θα έρθει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το εάν όλα τα πολιτικά κόμματα, επιθυμούν και βάλουν πλάτη να μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Τέτοιου τύπου ανισσοροπίες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι», τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση.

Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για  διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα έιναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση.

Ερωτηθείς για την διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.