Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Πριν αρχίσει και επίσημα η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ για την προεδρία, ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει στο τέλος της διαδικασίας, ωστόσο η τοποθέτηση του δεν ειναι σίγουρο οτι θα βρίσκει σύμφωνους όλους τους υποψήφιους.

Και αυτό γιατί ο νυν πρόεδρος της ΝΔ εχει διατυπώσει την άποψη ότι το κόμμα θα πρέπει να κινηθεί σε μια γόνιμη αντιπολίτευση που θα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και θα απορρίπτει οποιοδήποτε φοροεισπρακτικό μέτρο. Επιπλέον, η ΝΔ δεν θα ψηφίσει, σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μεϊμαράκη, καμία επιπλέον επιβάρυνση στη φορολογία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ωστόσο η θεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται στα αντίθετα στρατόπεδα, βρίσκει αντίθετους αρκετούς βουλευτές του κόμματος που εκτιμούν οτι η ΝΔ οφείλει να κάνει επιθετική αντιπολίτευση και μην στηρίξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, πλην εκείνων που έρχονται ως συνέχεια δικών της νομοθετημάτων. Μητσοτακικοί, υποστηρικτές του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα έχουν διαφορετικές απόψεις για την στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα στη Βουλή.

Οι ίδιες πληροφορίες αποδίδουν σε βουλευτές που υποστηρίζουν κυρίως Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη την εκτίμηση ότι με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ δεν μετατρέπεται σε «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε χάνει την υπόσταση της στο εσωτερικό της Βούλης ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέχρι στιγμής για την στάση του κόμματος απέναντι στους εφαρμοστικούς νόμους και τις κρίσιμες ψηφοφορίες έχουν γίνει δυο συσκέψεις στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, επικρατεί η άποψη Μεϊμαράκη.

Μάλιστα, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι «εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος μέχρι να αποφασίσει η βάση».Όποιος επιθυμεί, αναφέρει συνομιλητής του κ. Μεϊμαράκη, μπορεί να σηκωθεί στη Βουλή, να λάβει τον λόγο και να εκφράσει την θεση του απέναντι στα κυβερνητικά νομοθετήματα.