Την ανάγκη να χτυπηθεί το κύκλωμα που εφοδιάζει τα νοσοκομεία διατύπωσε σήμερα μέσω των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. 

Ο υφυπουργός δήλωσε πως πλεον ''έχουν τελειώσει τα ψέματα και είναι ο καιρός για γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις'' τονίζοντας ότι υπάρχει πλέον σαφής εντολή από τον ελληνικό λαό. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πολάκης ο προϋπολογισμός για την υγεία αγγίζει μόλις τα 10 δισ. συνολικά, κατά 7 δισ. μειωμένος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ έβαλε σαν στόχο την σταθεροποίηση του συστήματος και δεύτερον την γρήγορη πλήρωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό πολλών μονάδων υγείας ανά τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό:

Αυτό το ποσό πριν από μερικα χρόνια ήταν 16 δισ. ευρώ. Οι προκατοχοί μας έκαναν οριζόντια περικοπή, μεταφέροντας μεγάλο βάρος στο λαό, όμως δεν ακούμπησα μια τρίχα από το σύστημα διαπλοκης και διαφθοράς. 

Τέλος, ο υφυπουργός κατέληξε ότι η μεγάλη θεσμική αλλαγή στο κύκλωμα που έχει να κάνει με τον εφοδιασμό των νοσοκομείων, για το οποίο τόνισε ότι πρέπει να χτυπηθεί.